Finantari – Masuri

Prioritatile GAL Iasi Sud-Vest sunt:

– Dezvoltarea exploatatiilor agricole mici si cresterea valorii adaugate a produselor obtinute

– Cresterea competitivitatii micro-intreprinderilor si a agro-turismului

– Formare si informare. Promovarea identitatii teritoriale

 

Masurile ce vor fi finantate de GAL Iasi Sud-Vest raspund la nevoile teritoriului. Astfel, masurile ce pot fi accesate prin itnermediul GAL Iasi Sud-Vest sunt:

Masura 111 – Formare profesionala (training), informare si difuzare de cunostinte

Masura 112 – Instalarea tinerilor fermieri

– Masura 312 – Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-întreprinderi

Masura 313 – Incurajarea activitatilor turistice

– Masura 322 – Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii ruralei

Masura 421 – Implementarea proiectelor de cooperare

 

Strategii orientate spre schimbare

– Dezvoltarea resursei umane tinere din teritoriu prin actiuni de formare, informare si astfel incat acestea sa isi infiinteze propria ferma cu respectarea principiului dezvoltarii durabile.

– Promovarea instalarii tinerilor fermieri si sprijinirea procesului de modernizare si conformitate cu cerintele pentru protectia mediului, igiena si bunastarea animalelor, siguranta la locul de munca.

– Cresterea atractivitatii  spatiului rural folosind potentialul turistic oferit de teritoriu in vederea crearii de noi locuri de munca si a veniturilor alternative.

 

Graficul măsurilor ce vor fi finanțate prin intermediul GAL Iasi Sud Vest poate fi accesat aici.  Actualizat pe data de  12.01.2015

Share via email